Следвайте Гласове в ТелеграмБългария ще дава да се използва въздушното й

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългария ще дава да се използва въздушното й
Коментари Харесай

Управляващите молят НАТО да разположи у нас противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси

Следвайте " Гласове " в Телеграм

България ще дава да се употребява въздушното й пространство за тренировки и образование на украински водачи на F-16, както и ще позволява прекосяване и престояване аз подготовка на украински пехотни и механизирани роти до 160 индивида.

Това се схваща от следващата самодейност в поддръжка на украинската войска, която предлага ръководещото болшинство. Днес ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха план на решение в Народното събрание за даване на спомагателна военна помощ. Подписано е от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Атанас Атанасов и други депутати от болшинството.

С това решение ще бъде предоставени на Украйна " неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид, намиращи се във Въоръжените сили на Република България, които да се употребяват за укрепване на противовъздушната защита на Украйна ".

Новото предложение от плана в действителност визира това България да изиска помощ от своите съдружници. Вносителите оферират държавното управление да организира договаряния с НАТО за разполагането на противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, които са усилят българската защита.

По отношение на Украйна планът планува България да даде „ неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид “, които се употребяват от българските въоръжени сили. Парламентът към този момент един път реши да изпрати негодни зенитни ракети, които да бъдат ремонтирани и употребявани от украинската защита.

Също по този начин, министърът на защитата Тодор Тагарев би трябвало да дефинира непотребното въоръжение и техника на армията, които да бъдат пратени на Украйна. Като отплата страната ни ще изиска от нашите съдружници да възстановят направените разноски за въоръжение и муниции.

Вносителите упорстват да се позволи на българска територия да обитават до четири пехотни или механизирани роти на украинската войска годишно, с цел да минават бойно образование у нас. Числеността им би трябвало да бъде до 160 бойци.

Предлага се България да помогне, съгласно опциите си, Военновъздушни сили на Украйна да придобият качества да употребяват американски изтребители F-16. " Министерството на защитата би трябвало да предприеме нужните дейности за присъединение и принос, съгласно опциите на Република България, към обединението от страни за създаване на качества на Военновъздушните сили на Украйна за потребление на самолети F-16, в това число за осъществяване на взаимни тренировки и потребление на въздушното пространство на страната ", написа категорично в проекторешението.

Източници: segabg.com, " 24 часа "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР